Yanlış Cevap Verirsen, APTALSIN!


 

1. Görsel matematik sorusuyla yazımıza başlayalım. Gördüğünüz bu eşitlik doğru değil. Peki siz sadece 2 kibrit çöpünü hareket ettirerek eşitliği doğru hale getirebilir misiniz?

Cevap : Eşitliğin sağındaki 0 rakamındaki kibrit çöplerini bu şekilde hareket ettirirseniz 7x8'den sonuç 56 çıkacaktır.

2.Sırada kafa karıştıran optik illüzyon soruları var. Sizce yanyana dans eden bu 3 kadından ortadaki kadın saat yönüne doğru mu yoksa saat yönünün tersine doğru mu dönüyor?

2s.gif

Cevap : Bu zorlu sorunun aslında net bir yanıtı bulunmamaktadır. Çünkü sağdaki veya soldaki diğer kadınlara baktığınızda ortadakinin dönüş yönünü değiştirebilirsiniz.

3.Peki gördüğünüz bu resimde noktalar aynı boyutta mı? İsterseniz videoyu durdurup biraz daha resmi inceleyin.


Cevap : Eğer noktaların aynı boyutta olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü değiller. Göz yanılsaması methoduna göre noktalar arasındaki eğimler sebebiyle çoğu insan aynı boyutta olan bu noktaları sanki farklı boyuttaymış gibi görmekteler.

4.Bir metro istasyonuna ait bu görüntüde tren sizce istasyona geliyor mu yoksa istasyondan ayrılıyor mu? Düşünmeniz için size verdiğimiz süre başladı.

4s.gif


Cevap : Görüntüdeki ipuçlarına baktığımızda trenin istasyona geldiğini anlıyoruz. Çünkü istasyonda bekleyen kişiler tren gidiyor olsaydı muhtemelen ona bakıyor olmazlardı. Ayrıca trenin içine yaklaşınca ayakta inmeye hazırlanan yolcular görüyoruz. Bu da trenin istasyona geldiğini kanıtlıyor. Peki siz trenin hangi yöne gittiğini düşünmüştünüz?

5. Gelin biraz da dikkatinizi ölçelim. Şu an gördüğünüz resimde bir hata var ama nerede? Resme dikkatlice bakarak bu hatayı bulabilirsiniz.

cevap:

Resimdeki hata masanın üzerindeki takvimdedir. Çünkü haziran ayı 30 gündür. Bu yüzden hiçbir takvimde 31 haziran diye bir gün yoktur.

6.Sıradaki resimde bir kadın boy aynasından kendisine bakıyor. Peki sizce bu resimdeki küçük hata nerede?

cevap:

Resimdeki hata kadının kollarının aynaya yanlış yansımış olmasıdır.

7.Peki bu kol saatindeki hata nerede? Düşünmeniz için size verdiğimiz süre başladı ama isterseniz videoyu da durdurabilirsiniz.

cevap:

Resimdeki kol saatinde sayılar Roma rakamlarıyla yazılmıştır. Hata ise 9 ve 11'in yerinin karıştırılmış olmasıdır. Çünkü 9 (IX) olması gereken yerde roma rakamlarıyla 11(XI) yazmaktadır. 11 yazması gereken yerde de 9 yazmaktadır.

8.Yine sizden resimdeki hatayı bulmanızı istiyoruz. Önce resmi dikkatlice inceleyin. Zaten hatayı hemen fark edeceksiniz.

Cevap : Resimdeki hata üzüm yapraklarıdır. Çünkü gerçekte üzümlerin yaprakları resimdeki gibi değildir.

9.İki çocuğun yer aldığı bu resimde kız salıncakta sallanıyor. Peki ama resimdeki mantık hatası nerede?

cevap:

Hata salıncağın halatıdır. Salıncağın halatı yanlış bağlandığı için kız normalde salıncaktan düşmesi gerekmekte.

10.Peki bu resimdeki hata nerede? Bakalım kimler verdiğimiz süre içinde resimdeki hatayı bulabilecek?

Hata binanın üzerindeki saattir. Çünkü güneş hiçbir zaman resimde gösterilen saatte batmaz.

11.Yine sizden resimdeki hatayı bulmanızı istiyoruz. Önce resmi dikkatlice inceleyin. Zaten hatayı hemen fark edeceksiniz.

cevap:

Trenin baş vagonu yoktur. Bu da sizden bulmanızı istediğimiz farktı.

12.Bir limana ait bu resimde de yolunda gitmeyen bir şeyler var. Peki siz bu hatayı bulabilir misiniz?

cevap:

Limanın girişi bu geminin giriş çıkış yapabilmesi için oldukça küçüktür.

13.Küçük bir kız denizin kıyısında kumla oynuyor. Biz ise sizden resimdeki mantık hatasını bulmanızı istiyoruz?

cevap:

Resimdeki hata kum kovasının yanlış şeklidir.

14.Geldik son resimdeki hatayı bul sorusuna. Sizce bu resimdeki hata nerede?

cevap:

Resimdeki kız buz pistinde buz pateni yerine normal paten giymiş. Bu da resimdeki hatadır.

15.Belli bir mantığa göre hazırlanmış bu matematik işlemlerinde sizce son işlemin sonucu nedir? Size küçük bir ipucu : her bir cupcake'in bir değeri bulunmaktadır.

Cevap : Son işlemin sonucu 70'dir. Çikolatalı kupkeklerin her birinin değeri 20 iken, beyaz kupkeklerin her birinin değeri 10 ve son olarak pembe kupkeklerin değeri ise 5'dir. Son işlemde bunları yerlerine yazarsanız sonuç 70 çıkar.

16.Gördüğünüz bu resme dikkatlice bakın ve sadece 3 çubuğu hareket ettirerek 3 dikdörtgen oluşturmaya çalışın?




Cevap : Eğer soldaki 3 çubuğu hareket ettirir ve bu şekilde yerleştirirsineniz 3 tane dikdörtgeniniz olur.

17.Peki gördüğünüz bu düzenekte ilk hangi tank dolar? Doğru cevabı bulabilmek için çok dikkatli olmanız gerekiyor.




Cevap : İlk dolacak olan tank F tankıdır. Nedenini ise sizler için görsel olarak bu şekilde açıklamaya çalıştık.

18.Şimdi ise sizden resim içerisindeki 7 rakamlarını saymanızı istiyoruz. Sizce resim içerisinde kaç tane 7 rakamı vardır?




Cevap : Resim içerisinde toplam 12 tane 7 rakamı vardır. Tüm hepsini sizler için gösterdik. Peki siz kaç tanesini bulmuştunuz?

19.Peki bu gördüğünüz resimde toplamda kaç tane küp bulunmaktadır? 8 mi 9 mu 10 mu 6 mı yoksa 11 mi?


Cevap : Resim içerisinde toplamda 9 tane küp bulunmaktadır.

Geldik son sorumuza. Şimdi sizden ekranda gördüğünüz iki butondan kırmızı olana tıklamanızı istiyoruz. Kırmızı butona basın!


Cevap : Fark ettiğiniz gibi kırmızı renkli butonun üzerinde mavi, mavi renkli butonun üzerinde ise kırmızı yazıyor. Peki böyle bir durumda hangi butona basmanız gerekiyor? Elbette kırmızı renkli ve üzerinde mavi yazan butona basmanız gerekiyor. Çünkü biz sizden rengi kırmızı olan butona basmanızı istemiştik. Eğer sizin de cevabınız buysa tebrikler bildiniz. Peki bugün sorduğumuz zeka sorularının kaç tanesine doğru yanıt verdiniz? Kaç soruya doğru cevap verdiğinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.


Facebook hesabınız ile yorum yapın!

What's Your Reaction?

Komik Komik
1
Komik
Korkutucu Korkutucu
0
Korkutucu
Şaşırtıcı Şaşırtıcı
0
Şaşırtıcı
Harika Harika
0
Harika
Üzücü Üzücü
1
Üzücü
Trend Trend
0
Trend

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ilginizi çekebilir

Daha Fazla Bulmacalar

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format